Petak, 17 Ožujak 2017 11:50

Što nas očekuje sa Joomlom 3.7?

Written by

Proljeće je iza ugla i Joomla! 3.7 je blizu. Više manje, svaka ptica na grani je upoznata sa ovom činjenicom i pogledala nekakav oblik nove verzije na internetu (alphu ili betu).

Kako pripremiti svoju stranicu za 3.7?

Joomla! 3.7 će biti normalno ažuriranje baš kao i prethodne verzije. Ako je vaša stranica već na 3.6.5 ne morate se brinuti, ali ako nije pozivamo vas da ju ažurirate odmah. 3.6.5 je sigurnosna verzija i nitko ne može garantirati sigurnost ako radite na prethodnoj verziji. Kao i uvijek, prije nadogradnje važno je ažurirati sva postojeća proširenja, testirati te napraviti backup stranice.

Ovo je također odlično vrijeme da kontaktirate hosting tvrtku i provjerite verzije PHP-a i vaše baze podataka. Preporučujemo nadogradnju na PHP 7 ili 7.1 što će pridonijeti brzini vaše stranice.

Što nas očekuje?

Prvo i osnovno, od svih cca. 700 izmjena, važno je napomenuti nekoliko najbitnijih:

  • Prilagođena polja:

    15 novih dostupnih polja različitih vrsta su dostupna sa Joomla! 3.7. Administrator postavlja polja, a korisnici si sami ispune prilikom izrade postova ili članaka. Sva polja se mogu svrstati u grupe i dodijeliti određenim kategorijama.

  • Višejezičnost:

    Pojednostavljanje rukovanje multijezičnim postavkama. Omogućuje povezivanje sa komponentom.

  • Poboljšani tijek rada:

    Stvaranje novih članaka i kategorija jednim pokretom miša. Nova opcija je stvaranje željene stavke direktno u izbornicima.

  • Pozadinsko upravljanje izbornicima:

    Razni izbornici mogu se kreirati u pozadini za različite skupine korisnika.

  • Tiny MCE:

    Više opcija u izborničkoj traci.

  • Jednostavnije:

    Omogućeno je održavanje proširenja.

  • Korisničko iskustvo:

    To su male stvari koje život čine lakšim. 700 poboljšanja je puno, većina izgleda kao da je oduvijek tu, dok su druge promjene očitije.

Posljednje, ali ne manje važno su 3 značajke koje nam dolaze sa Joomla! 3.7:

  • Usmjeravanje
  • Prilagođena polja
  • Upravitelj udruženja

Od 2002. godine stvaramo upečatljiva web rješenja. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i CMS sustava.

Javite nam se. Iskoristite naše povoljne cijene za izradu web stranica! Zatražite ponudu bez obveze.

Internet tržište je najbrže rastuće tržište. Promjena je stalna i neizbježna. Neprestano učimo i usvajamo nova znanja i nove tehnologije. Pratimo trendove koji utječu na poslovanje te pronalazimo rješenja koja vam najbolje odgovaraju.